Blog

2009-01-30
Hallo, ik ben thuis. Ik heb hier thuis een veel beter bed dan in het ziekenhuis. Nu kan ik me tenminste uitrekken zonder met mijn handjes tegen de bedrand te zitten. Ik heb vandaag ook al een wandeling gemaakt in mijn luxewieg zodat ik genoeg vitamine D aanmaak. Dankzij de muts die ik van nonkel Jens heb, had ik het lekker warm.

Robbe

2009-01-25
Hallo, ik ben er. Mama heeft er wel wat zweetdruppels voor gelaten, we zijn beiden heel moe maar op en top gezond.

Robbe

2009-01-08
Hallo, ik ben weer eens gefilmd en zag er weer in prima vorm uit. Mama en papa konden zien dat ik het goed heb in de buik van mama en leuke snuiten kan trekken. De dokter denkt dan ook dat ik er nog niet meteen ga uitkomen. Maar ik kan je zeggen, ik zit vol verrassingen...

Ikke

2008-12-23
Zoals beloofd heb ik me deze week nog eens laten filmen. De dokter heeft gezien wat mijn mama al heel lang wist, dat ik vol energie zit. Ik heb deze week zelfs tennis gespeeld met papa. Mama vond dit wel iets minder omdat zij zo een beetje fungeerde als tennisbal en -racket. Tot volgend jaar voor meer nieuws vanuit mama's buik.

Ikke

2008-12-15
Jaja, het kort op eh. Tijd om nog eens van mij te laten horen of beter gezegd laten zien. Nog eens naar de dokter met de camera geweest voor een controle. Jullie hebben dan ook meer dan een maand moeten wachten. Nu, ik ben al flink gegroeid en aangezien de dokter geen breedbeeldcamera heeft, is het niet meer mogelijk om mooie beelden van mij te nemen. Dus helaas geen foto's. Maar ze kon wel zien dat alles goed was. Had zelfs de ideale houding voor een vlotte bevalling. Nadeel daarvan is dat ik wel heel hoog zit met mijn voeten en dat voelt iets minder aangenaam voor mama. Normaal zeg ik nu tot volgende maand, maar het is Kerstmis en daarom ga ik me volgende week nog eens laten filmen. Dus tot volgende week.

Ikke

2008-11-10
Vandaag hebben ze me voor een derde keer gefilmd. Ze hebben kunnen zien dat ik al mooi ondersteboven klaar zit om over 2 maanden te komen piepen naar jullie. Verder heb ik mij ook deze keer weer heel flink gedragen door me tijdens het filmen rond mijn lengte-as te draaien. De dokter schat dat ik ongeveer 1500 gram weeg. Volgens mijn mama is dat allemaal spiermassa. Ze vindt dat ik nogal actief ben in haar buik. Je kan zelfs soms mijn voetje zien duwen tegen haar buik. Ik ga me weer wat verder nestelen, tot binnenkort.

Ikke

2008-10-15
Ben weer eens samen met mama naar de dokter geweest, niet dat ik veel keuze had ... De dokter wilde weeral mijn hartslag meten en deze keer heb ik heel goed meegewerkt. Ik ben meteen met mijn borstkas onder dat ding gaan hangen zodat de dokter meteen wist dat ik het goed stel. Tot volgende maand, dan moet ik weer eens voor de camera verschijnen.

Ikke

2008-09-02
Nog ongeveer vier en een halve maand en ik kom jullie allemaal een handje schudden. Tijd dus om me nog eens te tonen aan de buitenwereld. Ik heb dus een oplossing voor mijn cameravrees: de moederkoek. Deze zit tussen mij en mama's buik in en zo kunnen ze me niet zo scherp filmen. Natuurlijk geeft de vrouw met de camera zich niet zo snel gewonnen. Wel 7 minuten heeft ze haar camera in alle bochten gewrongen om mooie beelden van mij te krijgen, met beperkt resultaat. Ze heeft wel kunnen opmaken dat mijn hersengroei goed is en de kans op een open rugje miniem is. Verder was er een zeer goede doorstroming door de navel. Test dus goed doorstaan. Laten ze mij weer gerust voor een maand.

Ikke

2008-07-29
Vandaag op controle bij de dokter geweest. Eerst hebben ze mama onderzocht, daar was alles goed mee. Toen wou de dokter mijn hartslag weten. Daarvoor moest de dokter wel weten waar ik zat in mama haar buik. Ik zit volgens de dokter nu al 3VON of in mensentaal, 3 vingers onder de navel van mama. Nu op het moment dat de dokter mijn hartslag wilde nemen sliep ik en moest de dokter me eerst wakker maken. Nu mij zomaar wakker maken, daar hou ik niet van en ben dan ook hevig beginnen te bewegen met als gevolg dat de dokter mijn hartslag niet meteen kon nemen. Moet nogal een zicht geweest zijn, de dokter die met haar meetstok over mama haar buik aan het racen is in de hoop mij in te halen. Mama vond het allessinds grappig en kreeg de slappe lach, gevolgd door de dokter. Toen zowel de dokter als mama uitgelachen waren besloot ik dat het goed geweest was en ben ik braaf blijven liggen. Mijn hartslagje was 142 slagen per minuut, wat zeer goed is aangezien deze tussen 120 en 160 moet liggen. Ik ga weer rusten, dat ik klaar ben voor de camera begin september.

Ikke

2008-07-01
Vandaag mocht ik voor het eerst voor de camera. Mama en papa konden bewonderen hoe lenig ik was. Ik heb een salto gemaakt, mij uitgestrekt en weer klein gemaakt. Maar toen de mevrouw met de camera de beelden begon op te nemen op een DVD werd ik een beetje verlegen. Ben toen goed weggekropen in mama haar buik. Maar ik kan je zeggen dat ik het goed stel. Dat was alles wat ik te vertellen heb. Ik ga nu goed oefenen voor mijn volgende act, begin september.

Ikke